تحولات لبنان و فلسطین

رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور با بیان اینکه ۹۵ درصدداوطلبان شوراها تأیید صلاحیت شده و فقط ۵ درصد رد صلاحیت شدند، گفت: فقط ۷ شهر نصاب لازم برای برگزاری انتخابات را ندارند.

رد صلاحیت فقط ۵ درصد داوطلبان شوراها/ نظارت و بازرسی ۱۳۵ هزار نفر در انتخابات شوراها

قدس آنلاین:  سیدحمیدرضا کاظمی رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور در تشریح آخرین وضعیت احراز صلاحیت‌های انتخابات شوراها اظهار داشت: در انتخابات شوراها حدود ۳۰۰ هزار نفر ثبت‌نام کردند و رسیدگی به صلاحیت داوطلبان در جدول زمانی خاص بسیار سخت و طاقت‌فرسا است اما با لطف خداوند در این زمان کم توانستیم کار را انجام دهیم.

وی افزود: در مرحله مقدماتی حدود ۱۰ درصد از داوطلبان انتخابات شوراها توسط هیأت اجرایی رد صلاحیت شدند ضمن اینکه ۱۲ درصد داوطلبان انتخابات شوراها توسط هیأت نظارت شهرستانی رد صلاحیت شدند اما در هیأت عالی استان‌ها ۶ درصد از رد صلاحیت‌ها توسط هیأت اجرایی تأیید صلاحیت شده و ۶ درصد از رد صلاحیت‌های صورت گرفته توسط هیأت نظارت شهرستانی هم توسط این هیأت تأیید صلاحیت شدند.

رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور افزود: ۲۸۱ نفر از ۱۱ هزار و ۲۹۷ نفری که در هیأت اجرایی و هیأت نظارت شهرستانی رد صلاحیت شده بودند اعتراض نکردند.

وی گفت:‌ تعداد پرونده‌های ارجاع شده به هیأت عالی مرکز نظارت بر انتخابات شوراهای کشور ۸۰۸۵ نفر بود که ۱۶۸۷ نفر در این مرحله اعتراض کردند ولی ۸۰ درصد از این رقم به این موضوع اعتراضی نداشتند.

کاظمی گفت: تعداد تأیید صلاحیت‌شدگان توسط هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها ۱۴۱۳ نفر بود این در حالی است که ۶۳۹۸ نفر به این موضوع اعتراض کرده بودند.

رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور خاطرنشان کرد: در مجموع ۲۸۸ هزار و ۲۸۲ داوطلبان انتخابات شوراها و روستا بودند که ۲۶۹ هزار و ۳۳۶ نفر یعنی بیش از ۹۳ درصد داوطلبین انتخابات شوراهای روستا تأیید صلاحیت شده و فقط ۶ درصد تأیید صلاحیت نشدند. ضمن اینکه۶ هزار و ۹۵۳ نفر از ۴۷ هزار و ۳۱۷ نفر از داوطلبان انتخابات شوراها رد صلاحیت شدند که نشان‌دهنده تأیید صلاحیت ۸۵ درصدی آنها است.

وی گفت: صلاحیت ۹۵ درصد داوطلبان انتخابات شوراهای شهر و روستا تأیید شده و در مجموع فقط ۵ درصد از این داوطلبان رد صلاحیت شده‌اند این در حالی است که امروز آخرین مرحله رسیدگی اعتراض داوطلبان است.

وی گفت: تا آخر وقت روز ۱۵ خرداد فرصت اعلام نظر نهایی اسامی تأیید صلاحیت شدگان انتخابات شوراها به وزارت کشور را داشتیم وا ین کار را در ساعت پایانی انجام دادیم ولی اگر مدرک جدیدی دال بر رد عدم صلاحیت فردی به دست ما برسد ما تا آخرین ساعت امروز (۱۹ خرداد) ‌ می‌توانیم نظر جدید خود را به وزارت کشور اعلام کنیم.

رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور درباره استفاده از بند «ج» ‌ماده ۶۳ قانون برگزاری انتخابات شوراها گفت: استفاده از این بند اختیاری است که هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها دارد و ما تا آخرین ساعت می‌توانیم مستقیما به پرونده افراد ورود کنیم و صلاحیت آنها را مجددا رسیدگی کنیم لذا می‌توانیم با مدارک جدید به رد یا تأیید صلاحیت داوطلبان بر اساس مستندات مراجع چهارگانه و صلاحیت‌دار بپردازیم.

کاظمی گفت: ۱۵۷۰ پرونده از دو طریق (هیأت‌های عالی استانی یا مراجع نظارتی) به هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها بر اساس مصداق بند «ج» ماده ۶۳ رسیده است که بعد از دو روز بررسی به این نتیجه رسیدیم که فقط ۳۹۴ پرونده مصداق این بند است.

وی گفت: تعداد ثبت‌نام کنندگان انتخابات روستاها در دوره ششم شوراها نسبت به دور چهارم شوراها افزایشی بوده و نسبت به دوره پنجم ۱۲ هزار نفر بیشتر بوده است ضمن اینکه تعداد ثبت‌نام کنندگان انتخابات شورای شهر در دوره ششم نسبت به دوره پنجم در انتخابات شوراها بیش از ۱۲۰۰ نفر کاهش داشته است.

رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور تصریح کرد:‌ ۱۲۰ هزار ناظر در شعب اخذ رأی در ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی کشور خواهیم داشت همچنین ۱۵ هزار بازرس هم از سوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها فعالیت خواهند داشت.

وی درباره آخرین روند برگزاری انتخابات الکترونیکی در انتخابات شوراها افزود: با تعامل صورت گرفته با وزارت کشور و بررسی ظرفیت صندوق‌های الکترونیکی مشخص شد که این وزارتخانه ۳۲ هزار صندوق الکترونیکی دارد که در هر شعبه باید ۳ صندوق الکترونیکی مستقر شود و در نهایت ۳۰ هزار صندوق الکترونیکی در این  انتخابات مستقر خواهند شد و عملا در ۸ کلانشهر که مرکز استان هستند شامل ۴ هزار شعبه در کلانشهرها این صندوق‌ها قرار خواهند گرفت همچنین ۱۶ مرکز استان که غیر کلانشهر هستند هم صندوق الکترونیکی خواهند داشت.

رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور درباره تعداد شهرهایی که نصاب لازم برای برگزاری انتخابات شوراها را ندارند گفت: پیش از این اعلام کردند که ۲۱ شهر نصاب لازم برای برگزاری انتخابات شوراها را ندارند این در حالی است که جمعیت این شهرها بین سه تا پنج هزار نفر است و تعداد شرکت‌کنندگان بین ۵ تا ۷ نفر بودند و اگر چند نفر از این شرکت‌کنندگان با رد صلاحیت مواجه می‌شدند عملا نصاب لازم برای برگزاری انتخابات وجود نداشت ولی در مرحله بررسی هیأت عالی نظارت بر انتخابات شوراها تعداد این شهرها به ۸ شهر رسید و روز گذشته هم با بررسی مجدد این تعداد کاهش پیدا کرده و به ۷ شهر رسید و در صورتی که قانون قابل اغماض باشد و بتوانیم با تأیید افراد به شرط رعایت قانون امکان برگزاری انتخابات را در آن شهرها داشته باشیم حتما این کار را خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: ۲ هزار نفر توسط هیأت عالی استانی که پیش از این از سوی هیأت اجرایی و هیأت نظارت شهرستانی رد صلاحیت شده‌ بودند با تأیید صلاحیت مواجه شده‌اند، ۱۴۱۳ نفر هم توسط هیأت عالی مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها تأیید صلاحیت شده‌اند اما در مجموع ما آماری از اصولگرایان و اصلاح‌طلبان رد صلاحیت شده نداریم و ملاک برای ما رعایت قانون است.

رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور گفت: ۹۵ درصد داوطلبان انتخابات شوراها تأیید صلاحیت شده‌اند و کسی نمی‌تواند بگوید در انتخابات شوراها رد صلاحیت گسترده وجود داشته است، ما نمی‌توانیم موضوعی را فدای چیز دیگری کنیم و وظیفه هیأت نظارت بر انتخابات شوراها رعایت و اجرای قانون است تا جایی که امکان داشته باشد اغماض کرده‌ایم و موضوع مشارکت در انتخابات مسأله دیگری است.

کاظمی گفت: ۳۳ نفر به دفتر هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها مراجعه کرده‌اند و وقتی مدارک عدم احراز صلاحیت آنها را به این افراد نشان دادیم آنها برای حفظ آبرو درخواستی را مطرح کردند و ما به آنها تأیید صلاحیت به شرط انصراف را پیشنهاد دادیم لذا در مجموع اسامی ۳۳ نفر تأیید صلاحیت شده در انتخابات شوراها به شرط انصراف را به وزارت کشور دادیم.

وی درباره انتقاداتی که به نحوه نظارت مجلس در انتخابات شوراها وجود دارد گفت: من علاوه بر اینکه در حال حاضر نماینده مجلس یازدهم هستم در دوره پیشین مجلس هم حضور داشتم؛ سه بار پیگیری کردیم که شورای نگهبان را متقاعد کنیم این نهاد، نظارت بر انتخابات شوراها را بپذیرد که آنها آن را قبول نکردند و حتی در اصلاح قانون انتخابات این موضوع را پیشنهاد دادیم.

وی ادامه داد: بحث نظارت بر انتخابات شوراها توسط مجلس تعارض منافع دارد و وکیل نمی‌تواند صلاحیت موکل را بررسی کند این در حالی  است که برخی نمایندگان مجلس پیشنهاد ایجاد کمیسیون انتخابات و فعالیت و رصد و نظارت بر انتخابات شوراها را قبل از انتخابات و بعد از انتخابات را مطرح کرده‌اند.

رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور تصریح کرد: شیوه فعلی که نمایندگان یک شهر و استان صلاحیت موکلین خود در انتخابات شوراهای شهر و روستا بررسی کنند ایراد دارد و باید نظارت به یک مرجعی که نیاز به رأی مردم ندارد واگذار شود چرا که نماینده مجلس در نهایت نیازمند آراء جمعیت حوزه انتخابیه خود است.

وی با انتقاد از اینکه شوراهای شهر به شورای شهرداری‌ها در کشور تقلیل پیدا کرده‌اند گفت: متأسفانه کل دولت‌ها (دولت فعلی و دولت‌های پیشین) در مقابل واگذاری مسؤولیت و اختیارات به شوراهای شهر مقاومت کرده و همکاری لازم را با شوراهای شهر و شهرداری‌ها ندارند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.